Στο Hannover, στις αρχές Μαρτίου διοργανώθηκε και φέτος η έκθεση Cebit.

 Οι βασικές τάσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο της έκθεσης ήταν τα Big Data και Datability, η ασφάλεια των δεδομένων, η παροχή Cloud Services, οι Mobile εφαρμογές και η αξιοποίηση των Social Businesses.

 Συνδιοργανώτρια χώρα η Αγγλία.

 Μπορεί το συνολικό εμβαδό κάλυψης των εκθεσιακών χώρων να ήταν μικρότερο σε σχέση με το 2013, αλλά η Cebit 2014 ξεχώρισε λόγω ιδιαίτερων γεγονότων.

 Τα ειδικά συνέδρια με βασική θεματολογία τα Big Data, με καλεσμένους από την elit της πληροφορικής και οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τις startup εταιρείες έδωσαν νέα πνοή και ώθηση στη διοργάνωση. Στους χώρους του Code_n_14 μπορούσε κάποιος να νιώσει τη δύναμη της δημιουργικής καινοτομίας .

 Οι μεγάλες εταιρείες του χώρου φρόντισαν να αποτυπώσουν με δύναμη το στίγμα τους. SAP, Microsoft, Samsung, D-Telekom και Huwaei έκαναν αισθητή την παρουσία τους με πολλαπλές εκδηλώσεις.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν και οι νέες, καινοτόμες λύσεις από εξειδικευμένες εταιρείες στον τομέα e-Government, στο ειδικά προβλεπόμενο για το σκοπό αυτό περίπτερο.

 Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία :

-οι επενδύσεις στον τομέα ΙΤ που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της Cebit είναι της τάξης των 25 δις

-34% των επισκεπτών είναι στην κατηγορία του Top Management (αύξηση 3% σε σχέση με το 2013)

-ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των επισκεπτών προήλθε από το εξωτερικό (αύξηση 9% σε σχέση με το 2013)

-περισσότερες από 300 Startups παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους

-περισσότεροι από 2.000 CIOs επισκέφθηκαν τους εκθεσιακούς  χώρους και τα συνέδρια

-περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες παρακολούθησαν  τα ειδικά συνέδρια, με 140 εισηγητές, μεταξύ των οποίων και οι Steve Wozniak, Jimmy Wales, KasperskyΑφήστε μία απάντηση